PACT®MED
Körömgomba kezelése PACT®MED terápiával

Német precizitás a fény és az oxigén erejével


Enyhe körömgomba-fertőzés

Otthoni kezelés a PACT® UREA 40-nel


A PACT® UREA 40 kenőcs 40 % ureát tartalmaz. Ez a ter­mészetes eredetű hatóanyag képes a köröm töredezett, roncsolódott, fertőzött részét felpuhítani úgy, hogy ez a károsodott rész a 2 hetes kezelés után körömreszelővei és/vagy ollóval könnyen eltávolítható legyen, így a köröm egészségesen nőhet tovább. A kenőcsöt a fotó alapján kell alkalmazni minden nap, lehetőleg fürdés után, a még kissé nyirkos körömre felhelyezve, ragtapasszal rögzítve. Kis kiterjedésű, enyhe fertőzés esetén ez a kezelés elegendő lehet.

Mivel ez azonban az újrafertőződéstől nem véd meg, a kezelőorvos által személyre szabottan javasolt egyéb kiegészítő eljárás is ajánlott (pl. szakszerű cipőfertőtlenítés), valamint a fényterápiás kezelés alkalmazása is az alábbiak alapján, amíg az ép köröm teljesen le nem nő.

(Isd: közepes és súlyos körömgomba kezelése)
 
 


Közepes és súlyos körömgomba-fertőzés

Rendelői kezelés (gyógyászati lábápolás] a PACT®MED-del

Közepes és súlyos esetben az érintett körömrész eltávolítása már nem lehetséges minden esetben, és nem is lenne elégséges. Ebben az esetben az épnek tűnő körömállományt is kezelni kell. Ehhez a körmöt 2-3 hetes előkezeléssel fel kell puhítani a fen­tiek szerint, majd - lehetőleg gyógypedikűrös segítségével - a károsodott körömrész jelentős részét el kell távolítani úgy, hogy az ne járjon a sérülés veszélyével. Ezután végezhető el a fotodinámiás alapú PACT® MED kezelés a kezelőorvossal előzetesen egyeztetett gyakorisággal. A kezelés során alkalmazott festék szelektív módon a gombák és a baktériumok sejtfalához tapad, így azok érzékennyé válnak a PACT® MED készülék által kibo­csátott speciális hullámhossz-tartományú fénnyel történő kezelés során felszabaduló aktív oxigénre. Ennek hatására néhány percen belül elpusztulnak anélkül, hogy a sejtfallal nem rendelkező humán sejtek károsodnának. A PACT® MED kezelés teljesen fájdalommentes és nincs semmilyen mellékhatása. A kezelések közötti időben is kell használni a PACT® UREA 40 kenőcsöt minden nap, de már nem szükséges a ragtapasz alkalmazása.
Lavender Centrum /Medical&Beauty&Manicure/ Orvoskozmetologia
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.