Titkos Turpisságok

Mindenki hallott  a csábítás trükkjeiről, vagy elgondolkozott már, vajon  hogy hódíthatna meg valakit. De abban is tisztában vagyunk, ha kialakul ez a szerelem, hogyan tartsuk meg? Íme egy pár tanács, miként tápláljuk a lángot égni…

Romantikus filmek
A jó házasság titka az együtt töltött filmnézésben rejlik. Matthew Johnson a Birminghami Egyetem Házasság és Családi Kutatások professzora, dolgozta ki ezt az elméletét. Három éves tanulmányában számos házaspár vett részt, ahol terápiás csoportokban beszélhették meg problémáikat, konfliktusaikat. A terápia részét alkotta különböző romantikus filmek nézése, valamint azok megbeszélése is. Mindkét stratégia 50 %-kal csökkentette a válások számát a három év alatt, a csoporton belül. Kulcsa a filmekben látott témák feldolgozása saját problémáink szemszögéből.

Megfelelő vércukorszint
A házastársak közötti nézeteltérések kialakulásához néha az alacsony vércukornak is köze lehet állították az Ohio Állami Egyetem kutatói. Egy 2014-es tanulmányukban 107 házaspárt kértek meg, hogy reggel és este is mérjék meg a vércukorszintjüket. Ezalatt egy kis rongybabába kellett tűket szúrniuk  minden egyes alkalommal amikor mérgesek voltak a másik félre. A kutatás 21 napja alatt minél alacsonyabb volt a vércukorszintjük, annál több tű került a babába. Mi lehet az oka? Az alacsony vércukorszint éhségérzetet kelt, ami párosulhat morcossággal, feszültséggel. Egyszerű tanács, de beválik – mondta a kutatást vezető professzor, Brad  Bushman. Ha egy vitába keveredünk kedvesünkkel, jól jöhet ha nem vagyunk éppen éhesek.

Közös autóút
Egy hosszabb autóút nem tűnhet a legmegfelelőbb alkalomnak a problémák megoldására, hiszen egy helyben ülünk órákon keresztül. De pont ez a lényeg benne – állapítja meg ismét Johnson professzor. Sok párnak éppen ezek az utak hozhatják meg azt a teret és időt, melyben elmélyülhetnek és megoldást találhatnak  problémáikra.  Tökéletes alkalom, hogy jobban megismerjük a másikat. Tegyünk fel kérdéseket a jövőre vonatkozóan, mik a legvadabb álmaik vagy éppen mire emlékeznek szívesen a gyerekkorukból. Hallgassunk figyelmesen és tegyünk fel még kérdéseket mely mindkettőnk számára fontos lehet.

Egészséges csontok
A házasság megerősíti a csontokat – állították a Kaliforniai Egyetem kutatói, legfőképpen ha 25 éves korunk után házasodunk.  Azt  nem tudják pontosan, hogy miért. Az viszont már többször bebizonyosodott, hogy a házasság jót tesz az egészségnek. Különböző kutatások arra következtettek, hogy a házasok tovább élnek, nagyobb eséllyel küzdenek le rákos betegséget, valamint alacsonyabb veszélyeztetettséggel rendelkeznek a szív és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.

Elégetett kalóriák
Egy órás hancúrozás az ágyban  pont annyi kalóriát éget el, mint 30 perc futás – állítják a Quebeci Egyetem kutatói. 2013-ban egy kísérlet során  18-35 éves korú, 21 fiatal párt kértek fel hogy vegyenek részt a kutatásban. Feladatuk az volt, hogy kalória számláló karkötőt kellett hordaniuk amikor a futópadon edzettek, valamint heti egyszer amikor szerelmes perceket töltöttek el. Megállapították, hogy a férfiak átlagban 4,2 kalóriát égetnek el szex közben, míg a nők 3,1-et. Összesen a férfiak 101, a nők pedig 69 kalóriát égettek el egyes pajzán alkalmakkal.
Lavender Centrum /Medical&Beauty&Manicure/ Orvoskozmetologia
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.