Társkeresés felsőfokon
Létrehozni egy online profilt elsőre nem tűnik egyszerű feladatnak. De ha egy kissé más oldalról közelítjük meg, akkor mindjárt könnyebb lesz az egész. A lényeg az egyszerűségben rejlik. Mutassuk be úgy magunkat, hogy elolvasva másokban azt az érzést keltsük, szeretnének többet megtudni rólunk. Sokan úgy érzik, szívesen írnának hosszabban magukról, vagy éppen azon gondolkoznak, hogyan tűnhetnének ki a tömegből sajátos humorukkal. Az igazság az, hogy egyik sem jó megoldás, a kevesebb több alapon a legegyszerűbb megfogalmazás lesz a nyerő formula.
Megan Murray 5 évig dolgozott az egyik legismertebb társkereső applikációnak, és a tapasztalata alapján összeállított egy listát arról, milyen lépéseket tegyünk meg a tökéletes profil szerkesztéséhez.
 
1. Ne hagyj semmit üresen!

A legnagyobb hiba, ami előfordul a szerkesztésnél, hogy nem használjuk ki az adott applikáció vagy weboldal lehetőségeit. Ha létrehozható egy felhasználónév, akkor tegyük meg. Ha össze lehet hangolni a facebookkal, esetleg az Instagrammal is, valamint e-mail címmel, tegyük meg, ezzel is növelve az esélyünket több érdeklődő iránt.

2. Légy őszinte!

Mások szeretni fogják.Általában az első kérdések között szokott lenni, hogy ki mit keres a másikban. Az őszinteség messze a leggyakrabban említett tulajdonság, amit elvárunk egymástól. Online ismerkedésnél néha megengedhetjük magunknak, hogy itt-ott füllentsünk egy kicsit, hogy tökéletesebb önképet alakítsunk ki magunkról. De a végeredmény mindig akkor a legjobb, ha nem próbálunk meg teljesen másnak tűnni, mint amilyenek valójában vagyunk.

3. Ne takard el az arcod a profilképeden!

Úgy válaszd ki a megfelelő képet, hogy amikor mások megnézik, az igazi énedet szeretnék látni.
Ezáltal bármi olyan, ami megzavarhatja ezt, kerülendő. Nem tanácsos napszemüveges, vagy homályos képet felrakni. A csoportos képek sem célszerűek, hiszen nem fogják tudni eldönteni melyik vagy te a képen és esetleg továbblépnek. A legnagyobb aduászok a fényképek terén az egész alakos képek, valamint azok melyeken mosolyogsz.

4. Próbálj meg nyitott és közvetlen stílust képviselni!

A társkereső oldalak fontos funkciója az üzenetküldés lehetősége. Ha kölcsönösen kedveltétek egymást, megnyílik a lehetőség az üzenethez. Sokkal könnyebb megfogalmazni nyitó kérdéseket, ha úgy érzi a másik, elég információt megtudott rólad ahhoz, hogy feltegye azokat. A legjobb megoldás, ha a bemutatkozód végére beraksz egy pár kérdést. Szereted a könyveket? Kérdezd meg mit olvasok? Imádod a jó ételeket? Kérdezd meg melyik a kedvenc éttermem!

5. Csinálj egy jó kis fényképválogatást!

Gyakran az tűnhet a legegyszerűbb megoldásnak, hogy gyorsan kiválasztasz 5 jó szelfit, amin jól nézel ki és kirakod. De ha esetleg mindegyik hasonló mert a tükör előtt készült vagy éppen étteremben vagy konditeremben, akkor nem tudsz magadról egy átfogó összképet kialakítani. A fotóidnak nem csak azt kell megmutatnia, hogy hogyan nézel ki, hanem azt is, hogy ki is vagy valójában. Ajánlott egy közeli arckép, egy egész alakos, valamint olyan képek melyeken látszik mit szeretsz csinálni, különböző helyszíneken.

6. Ne írj magadról novellát!

Régebben, amikor még applikációk nem léteztek csak társkereső weboldalak, szinte kötelező volt úgy megírni a bemutatkozódat, mintha csak az önéletrajzodat írtad volna. Mára ez már teljesen megváltozott, néhány jól megfogalmazott frappáns mondat is elég egy jó bemutatkozáshoz. A profilod adjon ötletet ahhoz, hogy milyen is lehetsz valójában, de ne árulj el mindent magadról. Add meg a lehetőséget, hogy érdeklődve tovább kérdezzenek rólad.

7. Ne félj kimondani, hogy vannak gyermekeid!

Szintén régebben tabu volt megemlíteni hogyha valaki szülőként próbált társat keresni. Mára már szerencsére ez is megváltozott pozitív irányba. Bárki szívesen olvassa, ha szülő vagy, inkább felnéz rád, mint hogy hátrányként értelmezze.

8. Emeld ki a számodra fontos részleteket!

Ha szeretnéd, hogy mások megtudják, milyen vagy valójában, említs meg konkrét dolgokat. Ne azt írd, hogy szeretsz kirándulni, hanem azt hogy hol van a szeretett helyed. Filmek esetén említsd meg a kedvencedet, vagy idézz belőle egy-két mondatot, megadva a lehetőséget bárkinek arra, hogy kitalálja melyik filmből is van a részlet.

9. Ne beszélj a randizásról!

Legtöbben beleesnek abba a hibába, hogy a profiljukban utalnak a társkeresésre és általában negatív jelzőkkel illetik meg. Tartózkodj az ilyen mondatoktól: ”Más applikációk nem jöttek be, ezért itt vagyok.” Vagy „Utálok randizni, de már jó lenne találkozni valakivel. ”Ez sem igazán hasznos „Nincs szándékomban  rengeteg oda-vissza üzenetet küldeni mielőtt találkozunk.”
Ezek egy baráti beszélgetésben viccesen hangozhatnak, de leírva eléggé negatív csengésük van. Próbálj meg helyette ilyen mondatokat: „Keresek valakit, aki segítene péntek esti házimozizásra kiválasztani a tökéletes filmet.” Vagy „Szeretek online chatelni, de sokkal jobban szeretnék élőben találkozni.”

10. Legyél egy picit romantikus!

Egy társkereső oldalon pont a profilod az a hely, ahol megteheted hogy romantikázz egy kicsit. Ne félj róla beszélni! Lehet, hogy túl csöpögősnek gondolod, ha azt írod ki, hogy szeretnéd összebújva nézni a vihart. Tévedsz, van, aki pont ezzel kapja be a horgot. Említsd meg a romantikus vagy a románc szót, esetleg a régimódi udvarlást és várd meg az eredményt, nem fogsz csalódni!

11. Legyél a gyönyörű, különleges önmagad!

A legtöbbször azok a profilok a népszerűek, ahol a személyiséged varázsa átjön a képek és a bemutatkozásod alapján. Néha az is teljesen megengedhető, ha a fura dolgaidat is feltárod. Lehet az egy nagyi által kötött pulcsi, buta viccek, vagy akár a tény, hogy tizedszerre olvasod ki a Harry Potter könyveket. Néha ezek a furaságok fognak valakinek totál bejönni, hiszen ez az igazi éned.
Az online párkeresés lényege, hogy próbáljuk meg átadni másoknak azt az igazi énünket, amilyenek vagyunk. Hiszen így fogjuk előbb-utóbb megtalálni, azt akit valójában keresünk. Sosem tudhatjuk, kinek mi jön be igazán, mi kelti fel a figyelmét ahhoz, hogy megírja azt a nyitó mondatot az ismerkedéshez. Lehet, hogy pont egy őszinte megnyilvánulás, a buta viccek vagy éppen a gyerekekkel készült fotó fogja megtenni a hatását. Ugyanazok a pici apró dolgok számítanak itt is, mint egy személyes találkozásnál. Csak legyél önmagad és nyitott a világra!
Lavender Centrum /Medical&Beauty&Manicure/ Orvoskozmetologia
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.