Erogén zónák nyomában
Vajon az erogén zónák tényleg léteznek? És ha igen, akkor jól ismerjük őket? Nem árulok el nagy titkot, ha kimondom, a legérzékenyebb területek a testünkön nem csak ott lehetnek, ahová mindenki bizonyosan képzelné.

Női magazinok sokasága próbálta már régóta bebizonyítani nekünk, hogy ezen zónák stimulálása fontos a teljes szexuális kielégüléshez.

De mi van akkor, ha esetleg kiderül, hogy nem csak ezen zónák érzékenyek, hanem léteznek még olyan részek a testünkön, melyek stimulálás esetén fokozhatják izgalmi állapotunkat és vágyunkat a másik iránt. Szerencsére egy ausztrál pajkos játékokat gyártó cég, a Smile Makers belevetette magát ebbe a bonyolult témába, hogy egyszer és mindenkorra megtalálják a választ kérdéseinkre.

Egy angol kutatást vettek alapul, mely a Cortex nevű tudományos folyóiratban jelent meg. Ebben 300 férfit és 500 nőt kérdeztek meg, hogy értékeljék 0-10-ig a szexuális izgalmi állapotukat 41 különböző testrészen. A test minden egyes részére kitértek, a genitáliáktól egészen a könyékig, beleértve még a köldököt is. Nem nagy meglepetés az eredmény, miszerint mindkét nemnél a genitáliák bizonyultak a legmeghatározóbb erogén zónáknak. Nőknél a vagina és a clitoris, férfiaknál pedig a here és a pénisz. Ez természetesen egyértelmű, hiszen ezen elsődleges testrészek stimulálása mindkét nemnél orgazmushoz vezet.

Egy érdekes következtetés viszont az adott válaszokból, hogy a nők kissé érzékenyebbnek tűnhetnek, mint a férfiak.

A nők többsége legalább 6 erősen erogén zónát jelölt meg 7, vagy magasabb értékeléssel a maximum 10-ből, az érzékenységet előtérbe helyezve. Ezek: a clitoris, a vagina, a száj, a nyak felső része a hajvonalnál, a mellek és a mellbimbók.

A férfiak ezzel ellentétben csak 3 erősen erogén zónát pontoztak 7, vagy magasabb értékkel. Ezek: pénisz, száj és ajkak.

Ez nem azt jelenti, hogy a férfiak kevesebb erogén zónával rendelkeznek, csupán annyit, hogy az említett három zónán felül a többit nem találják annyira érzékenynek, mint a nők.

A kísérlet legszembetűnőbb következtetése az, hogy teljesen felesleges megpróbálni egy erogén térképet felvázolni, mert az egyéntől függ, hogy milyen izgalmi állapotban van, és akkor ott milyen zónáit érzi a legérzékenyebbnek. Ebben az esetben az egész test átalakulhat egy óriás erogén zónává, melyet ha stimulálnak bármely részén, impulzusokat küld az idegvégződéseken keresztül, ingerületátvivő anyagok segítségével az agyba. A stimuláció mindaddig fennáll amíg a kielégülés be nem következik.

Szerencsére a természet gondoskodott arról is, hogy a bőrünkben számos olyan érzékelő receptor helyezkedjen el, mely felelős egy mélyebb kötődés kialakítására a bőrkontaktuson keresztül. Ezáltal megerősödik az érzelmi kötődésünk a másik iránt, mely fontos a párkapcsolat kialakításában. Ez a különleges érzelem a fajfenntartás egyik legfontosabb lételeme.

Tehát összegezve a fentieket, a legjobb hír számunkra, hogy az egész testünk egy tökéletesen stimulálható erogén zóna, ahol az érintésnek a legfontosabb szerep jutott a teljes orgazmus átéléséhez.
Lavender Centrum /Medical&Beauty&Manicure/ Orvoskozmetologia
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.