Nyári szerelem
Ahogyan ez a szép fogalom is létezik, úgy a mögötte rejtőző érzelem is. Bizonyára életünk során átélhettük ezt az érzést, vagy még gyermekkorunkban a nyári táborban, tinédzserkorunkban egy nyaralás alkalmával vagy esetleg felnőttként egy különleges nyáron melyre mindannyian szívesen emlékezünk vissza.

De miért éppen nyáron? És mivel tudjuk bizonyítani, hogy ez csak egy évszakra jellemző jelenség?

A nyár gondolata és megléte is önmagában örömforrás számunkra. Kint lehetünk a szabadban, jó az idő, süt a nap, a boldogsághormonok maguktól is felszabadulnak a környezet hatására. Számtalan társasági program közül választhatunk, legyen az egy jó kerti sütögetés a barátokkal vagy egy séta a városban. Rengeteg alkalom nyílik, hogy újabb embereket ismerjünk meg. Ebben az évszakban vesszük ki éves szabadságunk nagyobb részét és utazunk csodásabbnál csodásabb helyekre, hogy kikapcsolódjunk és feltöltődjünk.

A felett kérdésekre a válasz egyszerű. Számtalan dolog hozzájárul, hogy ez a különleges és kellemes érzés pont az év legmelegebb hónapjaiban találjon meg minket.

Szabadság érzet

Nyáron sokkal könnyebb átvészelnünk a mindennapokat, mint télen. Tisztában vagyunk vele, hogy ha elvégeztük kötelezettségeinket, akkor kellemesen kikapcsolódhatunk a szabadban. Ez a gondolat, valamint egy több hetes szabadság eltöltése felváltja az a monotóniát, melyet a szürke hétköznapok okoznak.

Lengébb öltözet

Ebben az időszakban az öltözékünk is könnyebb, lezserebb, esetleg szívesen mutatunk meg magunkból többet a tengerparton a nyaralás közben. Ezáltal a nyár az az évszak amikor sok mindentől megszabadulunk, lehetnek ezek akár saját kétségeink is.

Jó közérzet

A napsütés, a kellemes idő és a hosszabb nap – éj egyenlőség mind hozzájárul ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. A napfény hatására fokozódik a D vitamin termelés, mely nélkülözhetetlen a csontozat fejlődésében, épségben tartásában. Fokozza a vérképző szervek működését, javítja a testünk általános állapotát, ezáltal nő a szervezet ellenálló képessége. Nem csoda hát, hogy jól érezzük magunkat!

Különleges környezet

A környezet változása már önmagában is izgalmasnak hangzik, más és szokatlan a már ismert helyzetünktől. Egy kirándulás vagy egy tengerparti nyaralás is kiválthat belőlünk emelkedett boldogság szintet, mely akár hetekig is eltarthat.

Sportolás

Bármely sport űzése már önmagában is egy örömforrás lehet. Nyáron a jó idő hatására jobban megjön a kedvünk is a sportoláshoz, több lehetőségünk is adódik rá. A sport hatására megemelkednek azok a hormonszintek, melyek a boldogságot, a jó közérzetet váltják ki.

Nyári slágerek

Ezek a szezonális slágerek régóta szerves részeit képezik nyarainknak. Gondoljuk a Grease musical betétdalára, a Macarénára, a Ketchup dalra vagy éppen a tavalyi Despacitóra. Mind mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy jókedvű felejthetetlen nyarat töltsünk el.

Így már sokkal kerekebb a kép, vajon miért pont nyáron esünk szerelembe. Köszönhető a sok kis apró tényezőnek, melyek szinte észrevehetetlenül segítenek abban, hogy egy általános jóléti állapotból fejest ugorjunk egy égő szerelembe.
Lavender Centrum /Medical&Beauty&Manicure/ Orvoskozmetologia
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.