Tudomány fejlődése

A TUDOMÁNY FEJLŐDÉSE, A PLASZTIKA FELEDÉSE

A tudomány folyamatos fejlődése a kozmetikai iparra is hatással van.

Az innovációkkal kiválthatóak a fájdalmas kozmetikai beavatkozások.

A tudomány fejlődése

A tudomány az elmúlt évtizedekben számos területen mutat nagy előrelépést (sebészeti beavatkozások, űrkutatás, nano-technológia, stb.). Érdekessége viszont, hogy legtöbb esetben már egy régebben feltalált technológiát, elméletet vagy anyagot próbál továbbfejleszteni vagy újragondolni.
Kiemelt jelentőséggel bír napjainkban az orvostudomány, azon belül is a szépészetben jeleskedő szakterületek, a plasztikai sebészet, a bőrgyógyászat és a kozmetológia. A fejlődések külön érdekessége, hogy sok esetben az addig korrigálásra, gyógyításra alkalmazott eszközöket vagy apparátusokat a szépészeti beavatkozások alappilléreivé teszik, hiszen az emberben az esztétika iránti vonzalom az egészség megőrzése mellett ösztönösen él.
 

 
Az utóbbi években a szépészeti beavatkozások palettája egyre színesebb. Talán ennek is köszönhető, hogy a komolyabb plasztikai beavatkozások kezdenek háttérbe szorulni és előtérbe kerülnek a kevésbé drasztikus kezelési formák.
 

Bioszálas arckontúr kezelés

Napjainkban az egyik legújabb anti-aging eljárás a Thread Lifting felszívódó varratokhoz hasonló bioszálas arckontúr kezelés.
Az orvosi szálakat többféleképpen csoportosíthatjuk: ismerünk természetes vagy szintetikus, illetve felszívódó és nem felszívódó anyagokat. A kutatók a már 20. század első felében kísérleteztek polimerek előállításával glikolsavból és más alfa-hidroxi savakból, viszont a kapott anyag instabilitása miatt alkalmatlan volt hosszú távú ipari célokra. Később viszont éppen az instabilizáció miatt létrejött polimer degradáció volt e szálak kifejlesztésének egyik fontos része. Az első természetesen lebomló varróanyagok már a középkorban is használatosak voltak, ezek voltak az úgynevezett „catgut” anyagok. Azonban a szintetikus lebomló anyagok csak az 1960-as években jelentek meg. Ezeket a teljesen felszívódó polimereket a belső sebészeti alkalmazásokban használták.
Az első ilyen polimerek a poliglikolsavból készített PGA egyenes szálak voltak. A szálak szilárdsága és modulusa nagy, azonban túl merevek, így nem optimálisak varratanyagnak, kivéve a fonatolt, vagyis csavart változatot. A PGA varrat már 2 hét után elveszíti szilárdságának 50 százalékát, majd 4-6 hónap alatt teljesen felszívódik. A varrat végleges felszívódását hidrolízis okozza, miközben molekulák vegyi és fizikai kötései megbomlanak. Ennek következtében olyan anyagokká alakulnak, amelyek a szervezet metabolitjai által kiürülnek.
A poliglikolsav behelyezése kezdeti gyulladásos folyamatot vált ki. Ezt használja ki a szépségipar. Az eljárás során a PGA (poliglikolsav) és a PDO (polidoxanon) varratokhoz hasonló bio és antimikrobiális szálakat juttatnak be a bőr mélyebb rétegeibe. A kötőszöveti rostokban kifejtett regenerációs folyamatok következtében a szálak mentén javul a mikrokeringés és fokozódik a kollagéntermelés. A kezelés után megfeszülnek a kötőszöveti lágy részek, ezáltal javul az arc kontúrja.
 

 

A szálbehúzás és a hyaluronsav

Az eljárás jól kombinálható más típusú kezelési formákkal. Ezek között érdemes megemlítenünk a hialuronsavas eljárást, mert a hialuronsav szintén az orvostudomány egyik legkiválóbb felfedezése és a mai napig széles körben használják a kozmetikai iparban. A kozmetológia elsősorban a hyaluronsav vízmegkötő tulajdonságát részesíti előnyben.
Hyamatrix szakértők  tudják, hogy e mögött sokkal több van és felfedeztek egy olyan anyagot, amely során a hialuronsav tulajdonságait jelentősen eredményesebben ki tudjuk használni. Ez pedig nem más, mint a hialuronsav-mátrixpeptid kombináció. A készítmény már önmagában is innovációnak számít, az általa kifejtett hatásmachanizmus pedig úttörő jelentőséggel bír. A Hyamatrix hyaluronplasztika és a bioszálas arckontúr kezelés együttes használata pozitívan befolyásolja a várt végeredményt.
A szálas kontúr kialakítása mellett és az egyes ráncok finomításán kívül gondoskodnunk kell a bőr terjedelmének csökkentéséről, különös tekintettel az egyik legkényesebb területre, az alsó-felső szemhéjra. Gondoskodnunk kell a szájkörüli barázdák csökkentéséről, az egyéb ráncok és barázdák javításáról, ezzel egy időben pedig az egészséges bőrképet befolyásoló objektív és szubjektív tüneteket is kezeljük.
Erre nyújt megoldást a Hyamatrix innovatív hialuronsav és a mátrixpeptid együttesének használata, amely nem csak a professzionális, de az otthoni használatra ajánlott Hyamatrix termékekben is megtalálható. A különleges összetevőknek köszönhetően a kezelések hatása típustól függetlenül növelhető.
Lavender Centrum /Medical&Beauty&Manicure/ Orvoskozmetologia
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.