Tévhitek

4 TÉVHIT A HYALURONSAVRÓL

Tévhit 1 – „Ha hyaluronsav van benne, akkor biztosan hatékony”

A jó minőségű hyaluronsav az egyik legdrágább összetevő, ami egy kozmetikumban előfordulhat. Ugyanakkor méltán elismert, mint az egyik leghatásosabb természetes hidratáló és anti- aging hatóanyag.
A másik nagy probléma az, hogy a hyaluronsav csak akkor képes valóban a bőr mélyebb rétegeibe is eljutni, azokat valóban hidratálni, ha az kis molekulaméretben van jelen (maximum 15 nm az a molekulaméret, mellyel egy hatóanyag az ép hám legalsó rétegein keresztül is képes akadály nélkül áthatolni)
Ezt nagyon kevés kozmetikai készítmény tudja garantálni. A többi csupán a hámrétegben képes kifejteni hatását, azt is csak ideiglenesen, hiszen a hyaluronsav természetes közege a lazarostos kötőszövet, azaz az irha.

 

Tévhit 2 - A hyaluronsav csak egy kozmetikai összetevő

A hyaluronsav tulajdonképpen egy proteid pontosabban egy GAG, amely megtalálható szinte mindenhol az emberi testben. 
Vízmegkötő képessége kiemelkedő, tömegének 10 000 szeres mennyiségét is képes megkötni. Ezáltal a szervezet, a szövetek vízháztartásában van jelentős szerepe, amely az egészséges sejtműködés elengedhetetlen feltétele.

Tévhit 3 - A hyaluronsavat injekció formában lehet a leghatékonyabban használni

A hyaluronsav alapvetően egy óriásmolekula, ezért az ép hámon keresztül nem képes bejutni a bőr mélyebben fekvő területeire.
A másik alapvető probléma, hogy az eddig ismert kozmetikai kezelések során bejutatott hyaluronsav nem marad hosszú távon a dermisben, így nem képes kifejteni a kedvező fiziológiai (= élettani) hatást.
Ennek megoldására például kémiai reagenseket alkalmaznak sok esetben a hyaluronsav térhálósítására, melyek azonban szövetidegen anyagok.
Ma már létezik egy eljárás, mely segítségével a hyaluronsavat destruktúrált formában állítják elő, rendkívül kis molekulamérettel (kisebb, mint 15 nm). A HYAMATRIX® termékek ilyen kis molekulaméretű, destruktúrált hyaluronsavat tartalmaznak, annak kötőszövetbe történő beépüléséért pedig a szintén kis molekulaméretű HYAMATRIX® Mátrix Peptidek® felelősek, melyek a természetes hyaluronsav-fehérje kötődések kialakulását teszik lehetővé - hasonlóan az irha sejtközötti állományát alkotó természetes mátrixhoz.

 

Tévhit 4 - A hyaluronsav csak a ráncok eltüntetésében segít

Többek között a hyaluronsav felelős a bőr megfelelő vízháztartásáért, az irha megfelelő mértékű strukturáltságáért, amely a rugalmas, fiatal és feszes arcbőr titka. Érthető tehát, hogy emiatt kiemelkedő szerepe van a ráncok elleni harcban. 
Mindemellett megfelelő közeget biztosít az optimális sejtműködéshez, a szöveti regenerációhoz és a bőr mikrokeringéséhez, így segít elkerülni, szükség esetén korrigálni számos, a bőr öregedésével kialakuló bőrproblémát: rozacea, pigmentfoltok, sápadt bőr, szemkörnyéki ödéma, stb.
Nem szabad figyelmen kívül hagynunk ennek a rendkívüli hatóanyagnak az antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antimikrobális hatását sem.
A HYAMATRIX® termékek hatóanyagai, azok egyedülálló hatásmechanizmusa igen széles körben nyújt lehetőséget a bőrproblémák kezelésére, látványos és átfogó anti- aging hatás elérésére.

HYAMATRIX® termékekben található destruktúrált hyaluronsavnak és a HYAMATRIX® Mátrix Peptidek®-nek köszönhetően látványos és hosszú távú eredményt érhetnek el a bőrproblémákkal küzdő vendégeink.
Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb kezelést szalonjaink egyikében és tapasztald meg a bőrápolás új generációját a HYAMATRIX® segítségével!
Lavender Centrum /Medical&Beauty&Manicure/ Orvoskozmetologia
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.