Orvosi kezelések kiegészítése (Hyamatrix)

Bioszálas arckontúr kezelés

Napjainkban az egyik legújabb anti-aging eljárás a Thread Lifting felszívódó varratokhoz hasonló bioszálas arckontúr kezelés.

Az orvosi szálakat többféleképpen csoportosíthatjuk: ismerünk természetes vagy szintetikus, illetve felszívódó és nem felszívódó anyagokat. A kutatók a már 20. század első felében kísérleteztek polimerek előállításával glikolsavból és más alfa-hidroxi savakból, viszont a kapott anyag instabilitása miatt alkalmatlan volt hosszú távú ipari célokra. Később viszont éppen az instabilizáció miatt létrejött polimer degradáció volt e szálak kifejlesztésének egyik fontos része. Az első természetesen lebomló varróanyagok már a középkorban is használatosak voltak, ezek voltak az úgynevezett „catgut” anyagok. Azonban a szintetikus lebomló anyagok csak az 1960-as években jelentek meg. Ezeket a teljesen felszívódó polimereket a belső sebészeti alkalmazásokban használták.

Az első ilyen polimerek a poliglikolsavból készített PGA egyenes szálak voltak. A szálak szilárdsága és modulusa nagy, azonban túl merevek, így nem optimálisak varratanyagnak, kivéve a fonatolt, vagyis csavart változatot. A PGA varrat már 2 hét után elveszíti szilárdságának 50 százalékát, majd 4-6 hónap alatt teljesen felszívódik . A varrat végleges felszívódását hidrolízis okozza, miközben molekulák vegyi és fizikai kötései megbomlanak. Ennek következtében olyan anyagokká alakulnak, amelyek a szervezet metabolitjai által kiürülnek.

A poliglikolsav behelyezése kezdeti gyulladásos folyamatot vált ki. Ezt használja ki a szépségipar. Az eljárás során a PGA (poliglikolsav) és a PDO (polidoxanon) varratokhoz hasonló bio és antimikrobiális szálakat juttatnak be a bőr mélyebb rétegeibe. A kötőszöveti rostokban kifejtett regenerációs folyamatok következtében a szálak mentén javul a mikrokeringés és fokozódik a kollagéntermelés. A kezelés után megfeszülnek a kötőszöveti lágy részek, ezáltal javul az arc kontúrja.

A szálbehúzás és a hyaluronsav

SzálbehúzásAz eljárás jól kombinálható más típusú kezelési formákkal. Ezek között érdemes megemlítenünk a hialuronsavas eljárást , mert a hialuronsav szintén az orvostudomány egyik legkiválóbb felfedezése és a mai napig széles körben használják a kozmetikai iparban. A kozmetológia elsősorban a hyaluronsav vízmegkötő tulajdonságát részesíti előnyben.

Hyamatrix szakértők   tudják, hogy e mögött sokkal több van és felfedeztek egy olyan anyagot, amely során a hialuronsav tulajdonságait jelentősen eredményesebben ki tudjuk használni. Ez pedig nem más, mint a hialuronsav-mátrixpeptid kombináció. A készítmény már önmagában is innovációnak számít, az általa kifejtett hatásmachanizmus pedig úttörő jelentőséggel bír. A Hyamatrix hyaluronplasztika és a bioszálas arckontúr kezelés együttes használata pozitívan befolyásolja a várt végeredményt.

A szálas kontúr kialakítása mellett és az egyes ráncok finomításán kívül gondoskodnunk kell a bőr terjedelmének csökkentéséről, különös tekintettel az egyik legkényesebb területre, az alsó-felső szemhéjra. Gondoskodnunk kell a szájkörüli barázdák csökkentéséről, az egyéb ráncok és barázdák javításáról, ezzel egy időben pedig az egészséges bőrképet befolyásoló objektív és szubjektív tüneteket is kezeljük.

Erre nyújt megoldást a Hyamatrix innovatív hialuronsav és a mátrixpeptid együttesének használata, amely nem csak a professzionális, de az otthoni használatra ajánlott Hyamatrix termékekben is megtalálható. A különleges összetevőknek köszönhetően a kezelések hatása típustól függetlenül növelhető.

 

 

Lavender Centrum /Medical&Beauty&Manicure/ Orvoskozmetologia
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.